Τρίτη, Απρίλιος 16, 2024
   
Text Size

Αναζήτηση

Αγώνες και κανονισμοί

Ανακοινώσεις

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από την ΕΛΑΟ σχετικά με τις υποχρεώσεις αθλητών και σωματείων για τους επίσημους αγώνες.  Παρακαλούνται οι αθλητές και τα σωματεία να ακολουθούν τις ισχύουσες διατάξεις των κανονισμών προκειμένου να μην δημιουργείται πρόβλημα με την αγωνιστική δραστηριότητα.

------------------------------------------

Αν και η Γενική Προκήρυξη του Αγωνιστικού Προγράμματος του 2014 που κυκλοφόρησε σε όλες τις Επιτροπές και σε όλα τα σωματεία ήταν ξεκάθαρη, και η μετέπειτα ενημέρωση προς την Επιτροπή ήταν και αυτή σαφής, η κατάσταση με το τι συμβαίνει στους αγώνες Αλεξιπτώτου Πλαγιάς από πλευράς ενημέρωσης της ΕΛΑΟ δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Συγκεκριμένα δεν τηρούνται τα παρακάτω.

  1. Να αποστέλλεται το Ενημερωτικό Δελτίο των Αγώνων και στην Γραμματεία της ΕΛΑΟ σύμφωνα με το προβλεπόμενο όριο των 30 ημερών νωρίτερα από την διεξαγωγή του αγώνα.
  2. Να υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για την λήξη της υποβολής συμμετοχής που να μην είναι λιγότερη από μία βδομάδα πριν τον αγώνα.
  3. Τα σωματεία να υποβάλουν τις δηλώσεις συμμετοχής και στην Γραμματεία της ΕΛΑΟ τουλάχιστον μία βδομάδα πριν την διεξαγωγή του αγώνα.

Αντίθετα υπάρχει δυνατότητα να υποβάλει ακόμα και ο κάθε ενδιαφερόμενος μεμονωμένα την συμμετοχή του χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση του σωματείου του σχετικά.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν τα εξής προβλήματα.

- Συμμετοχή Αθλητών από σωματεία που δεν έχουν πληρώσει την συνδρομή τους ή και έχουν ακόμα διαγραφεί από την δύναμη της ΕΛΑΟ

- Αθλητές που δεν έχουν υποβάλει δικαιολογητικά για έκδοση αθλητικής ταυτότητας

- Αδυναμία σωστού ελέγχου ασφαλιστικής κάλυψης του αθλητή

- Έλλειψη χρόνου για διόρθωση των παραπάνω

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση οποιουδήποτε συμβάντος και τι ευθύνες αναλαμβάνετε  από την μη τήρηση των ανωτέρω. Οι ίδιες ευθύνες και ακόμα μεγαλύτερες αναλογούν και στο ΔΣ της ΕΛΑΟ.

Φυσικά και δεν είναι ευχάριστο να ληφθεί απόφαση για ακύρωση αγωνιστικής εκδήλωσης για τους παραπάνω λόγους αλλά εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση με  ότι κάνουν και όλες οι υπόλοιπες επιτροπές το ΔΣ θα αναγκαστεί να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις.

Γιαυτό θα παρακαλούσαμε να ακολουθήσετε τις συγκεκριμένες οδηγίες και να ενημερώσετε σχετικά τα σωματεία και τους αθλητές για την από δω και στο εξής πρακτική.

Θα πρέπει επίσης για το θέμα της ασφάλισης στο ενημερωτικό δελτίο και στην δήλωση συμμετοχής, να υπάρχει η πρόβλεψη ότι όποιος είναι ασφαλισμένος σε τρίτη εταιρεία, να στέλνει με την δήλωση συμμετοχής του αντίγραφο της ασφαλιστικής του κάλυψης όπου θα πρέπει να γίνεται έλεγχος αν οι όροι είναι τουλάχιστον ισοδύναμοι με τους όρους που έχει το συμβόλαιο της Interlife και αν ο συγκεκριμένος αθλητής περιλαμβάνεται στην κάλυψη (ομαδική ασφάλιση) ή το συμβόλαιο είναι σε ισχύ.

Αυτή την στιγμή υπάρχει αγώνας το προσεχές ΣΚ, το Νοταμ έχει εκδοθεί και στην ΕΛΑΟ δεν γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα τίποτα!!!

Φυσικά και είμαστε ανοικτοί στο να ακούσουμε οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση από μέρους σας, αλλά τουλάχιστον να εξασφαλίζουμε τα ελάχιστα.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας  ή και τις προτάσεις σας.

Αντώνης Παπαδόπουλος

Γεν. Γραμματέας ΕΛΑΟ

Αναπαραγωγή

Αναπαραγωγή των ανακοινώσεων ή πληροφοριών επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι τα κείμενα και οι πληροφορίες παραμένουν αναλλοίωτες και ότι γίνεται αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Α.Π.

Ενημέρωση

Η Ε.Α.Π. είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των σωματείων.
Η ενημέρωση και οι πληροφορίες διακινούνται μόνο μέσω των σωματείων, με την μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή/και της
επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Α.Π.

Επικοινωνία

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΑΠ στο Email
eapelao@gmail.com