Τρίτη, Μάιος 30, 2023
   
Text Size

Αναζήτηση

Πτήσεις πλησίον αεροδρομίων

Ανακοινώσεις

elaologoΗ ΕΛΑΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με ττις πτήσεις πλησιόν αεροδρομίων και ειδικά στρατιωτικών. Πρόσφατο συμβάν στην Ελευσίνα δημιούργησε πρόβλημα με αποτέλεσμα την προειδοποίηση από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας.Συγκεκριμένα περιστατικό με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο καταγράφηκε από το αεροδρόμιο Ελευσίνας. Ακολούθησε έλεγχος για την παράβαση η οποία δεν είχε αποτέλεσμα και τελικά έγινε έγγραφη διαμαρτυρία στην ΕΛΑΟ η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι απαγορεύονται οι πτήσεις εντός 10 ΝΜ από αεροδρόμια. Ειδικά για το αεράθλημά μας είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε τα όσα προβλέπονται από τον κανονισμό της ΥΠΑ με βάση τον οποίο δεν είμαστε υποχρεωμένοι από το 2006 και μετά ούτε να υποβάλλουμε σχέδιο πτήσης, ούτε να παίρνουμε άδεια από τον πύργο ελέγχου, ούτε να νηολογούμε τις συσκευές μας. απλά πρέπει να τηρούμε αυτό το όριο ασφάλειας. Πριν το 2006 με βάση κανονισμό της ΥΠΑ έπρεπε να κάνουμε τα προαναφερθέντα και θα ήταν κρίμα να επιστρέψουμε σε αυτή τη κατάσταση, ακόμα και αν ποτέ δεν εφαρμόστηκε στη πράξη από την πλευρά μας.

Ο κανονισμός απαγορεύει ρητά τις πτήσεις πλησίον αεροδρομίων, εκτός αν υπάρχει σχετική άδεια. Άδειες για τέτοιες πτήσεις σε αλεξίπτωτα πλαγιάς δεν έχουν δοθεί για κανένα αεροδρόμιο οπότε είναι απαραίτητο για την διασφάλιση της νομιμότητας της πτητικής μας δραστηριότητας να τηρούμε τα όσα προβλέπονται. Η ευσυνείδητη συμπεριφορά από όλους μας θα διασφαλίσει τις πτήσεις όλων των πιλότων στην Ελλάδα. Πρέπει να αναλογιστούμε τις πιθανές συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις των λίγων στις πτήσεις όλων μας. Ειδικά στο απευκταίο ενδεχόμενο ατυχήματος οι συνέπειες θα είναι τεράστιες.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι αεραθλητές να τηρούν τα όρια ασφάλειας του κανονισμού και για τους λόγους ασφάλειας όπως ορίζονται αλλά και ως ένδειξη σεβασμού στην δυνατότητα πτήσης των πιλότων σε όλη τη χώρα.

 

Αναπαραγωγή

Αναπαραγωγή των ανακοινώσεων ή πληροφοριών επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι τα κείμενα και οι πληροφορίες παραμένουν αναλλοίωτες και ότι γίνεται αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Α.Π.

Ενημέρωση

Η Ε.Α.Π. είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των σωματείων.
Η ενημέρωση και οι πληροφορίες διακινούνται μόνο μέσω των σωματείων, με την μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή/και της
επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Α.Π.

Επικοινωνία

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΑΠ στο Email
eapelao@gmail.com