Δευτέρα, Δεκέμβριος 05, 2022
   
Text Size

Αναζήτηση

News

Έκδοση Αθλητικής Ταυτότητας ΕΛΑΟ

Ανακοινώσεις

Αίτηση εγγραφής στην ΕΛΑΟ

Κατεβάστε το αρχείο και συμπληρώστε κατά τις οδηγίες:

wordΣε μορφή Word pdf2Σε μορφή Acrobat PDF

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

1. Η αίτηση συμπληρώνεται στον Η/Υ

2. Η φωτογραφία κολλιέται με κόλλα και σφραγίζεται με την σφραγίδα του σωματείου.

3. Η αίτηση υπογράφεται από τον αεραθλητή και τους γονείς ή κηδεμόνες εφόσον ο αεραθλητής είναι ανήλικος – κάτω των 18 ετών)

4. Συμπληρώνονται τα στοιχεία των γονέων για ανηλίκους

5. Υπογράφεται από τον Γεν. Γραμματέα του σωματείου ο οποίος και είναι υπεύθυνος για την ταυτότητα και το γνήσιο της υπογραφής του αεραθλητή και των γονέων – κηδεμόνων.

6. Υποβάλλονται συνημμένα πιστοποιητικό γεννήσεως Δήμου ή Κοινότητας ή φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

7. Υποχρεωτικά η αίτηση συνοδεύεται από ηλεκτρονικό αρχείο με έγχρωμη φωτογραφία του αθλητή σε μορφή jpg και διαστάσεις ταυτότητας. Το όνομα του αρχείου πρέπει να είναι με λατινικούς χαρακτήρες και να περιέχει το όνομα του αθλητή.

8. Η αίτηση να έχει πρόσφατη ημερομηνία (δεκτή μέχρι 1 μήνα)


 

Εργασιες σχολής εκπαιδευτών 2005

Ανακοινώσεις

Πλαίσιο: Σεμινάριο εκπαιδευτών
Τόπος: Μεσολόγγι
Ημ/νία: Οκτώβριος 2005

Οι παρακάτω εργασίες είναι εκπαιδευτικό υλικό το οποίο δημιουργήθηκε κατά την προετοιμασία της σχολής και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Προχωράμε στη δημοσίευσή τους με σύμφωνη γνώμη όλων όσοι δημιούργησαν κάποια εργασία και σκοπός είναι ξεκινώντας από αυτές να δημιουργηθεί μία εκτεταμένη βάση θεμάτων-εργασιών με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση από πλευράς βιβλιογραφίας όποιων ασχοληθούν ή ασχολούνται με το αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Από δω και στο εξής θα είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε και άλλες εργασίες όχι κατ’ ανάγκη από όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο αλλά από όποιον εκπαιδευτή ή ειδικό έχει διάθεση να προσφέρει συγγραφικό έργο. Τελειώνοντας επειδή όλα εξελίσσονται αυτές ή και οι επόμενες εργασίες θα αναβαθμίζονται με ευθύνη των συγγραφέων τους, προσθέτοντας έτσι πάντα σύγχρονο υλικό και σύγχρονη γνώση.

Για τη σχολή εκπαιδευτών
Τσουγκράνης Γιάννης

Αγωνιστικό αλεξίπτωτο πλαγιάς pdf2
Απογείωση και προσγείωση με ασφάλεια
Επιτάχυνση
Εξοπλισμός με γνώμονα την ασφάλεια
Φόβος
Καταιγίδα
Πηγές και σκανδάλες θερμικών
Συντήρηση εξοπλισμού
Τεχνολογία αλεξιπτώτου πλαγιάς
Ζώνη και εφεδρικό
Προσγείωση με αλεξίπτωτο πλαγιάς

Άλλες εργασίες εκπαιδευτών

Πέτρος Κουργιαλής - Ενεργός Πτήση
 

Κανονισμός ΥΠΑ

Ανακοινώσεις

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς αναγνωρίζεται από το ελληνικό κράτος
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς εντάσσεται πλέον (πτητικά) στην Υ.Π.Α. ως Ιπτάμενη Αεραθλητική Συσκευή. Ο κανονισμός που εκπονήθηκε από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.), και αφορά το αλεξίπτωτο πλαγιάς και τον αιωροπτερισμό, εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) και δημοσιεύθηκε στο φύλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως  (Φ.Ε.Κ.) με ημερομηνία 15 Μαρτίου 2006.
Η προσπάθεια της ΕΛ.Α.Ο. και των επιτροπών Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς (ΕΑΠ) και Αιωροπτερισμού στέφθηκε με επιτυχία και το αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση των πτητικών δραστηριοτήτων των δυο αυτών αεραθλημάτων από το Ελληνικό Κράτος. Βασικός παράγοντας που διευκόλυνε την έγκριση του κανονισμού από την Υ.Π.Α. ήταν ο διαχωρισμός των υπερελαφρών από τα αλεξίπτωτα πλαγιάς και τα αιωρόπτερα και την δημιουργία ξεχωριστού κανονισμού. Με αυτό τον τρόπο οι απαιτήσεις τις Υ.Π.Α. που στο προηγούμενο κανονισμό αφορούσαν τα υπερελαφρά, άρθηκαν, και οι προτάσεις της ΕΛ.Α.Ο. έγιναν δεκτές.
Έτσι το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι πλέον αναγνωρισμένο ως πτητική δραστηριότητα (και για διπλές πτήσεις) και υπόκειται στον   παρακάτω κανονισμό.
0604032
   

Αιτησεις Εξεταζομενων

Ανακοινώσεις

Προκειμένου να λάβουν μέρος σε εξετάσεις οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση ανάλογα με το επίπεδο για το οποίο θα εξεταστούν. Οι αιτήσεις αυτές πρέπει να είναι υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από την σχολή εκμάθησης και από τον υπεύθυνο αδειών και ασφάλειας του σωματείου. Οι αιτήσεις με τις προτότυπες υπογραφές και σφραγίδες μπορούν να προσκομιστούν και στο παρατηρητή της ΕΑΠ πριν την έναρξη των εξετάσεων.

- Αίτηση εξεταζόμενου για επίπεδο ΠΛ

- Αίτηση εξεταζόμενου για επίπεδο Π

- Αίτηση εξεταζόμενου για επίπεδο ΠΠ

Οι υποψήφιοι για ΠΛ πρέπει να έχουν μαζί τους και αντίγραφο της Βεβαίωσης Ολοκλήρωσης Βασικής Εκπαίδευσης.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Αναπαραγωγή

Αναπαραγωγή των ανακοινώσεων ή πληροφοριών επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι τα κείμενα και οι πληροφορίες παραμένουν αναλλοίωτες και ότι γίνεται αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Α.Π.

Ενημέρωση

Η Ε.Α.Π. είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των σωματείων.
Η ενημέρωση και οι πληροφορίες διακινούνται μόνο μέσω των σωματείων, με την μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή/και της
επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Α.Π.

Επικοινωνία

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΑΠ στο Email
eapelao@gmail.com