Τρίτη, Ιανουάριος 23, 2018
   
Text Size

Αναζήτηση

Συμμετοχή σε εξετάσεις

Σχετικά με την συμμετοχή αθλητών σε εξετάσεις πρέπει να αναφερθούν τα παρακάτω προκειμένου να υπάρχει μια πλήρης εικόνα από τους ενδιαφερόμενους.

1. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι αναγνωρισμένη πτητική και αθλητική δραστηριότητα καθώς έχει λάβει σχετικές αναγνωρίσεις από την Υ.Π.Α. και την Γ.Γ.Α.

2. Ο φορέας που αναγνωρίζουν οι 2 αυτές αρχές για την διαχείριση και εποπτεία του αλεξιπτώτου πλαγιάς και του αεραθλητισμού γενικότερα,  είναι η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ)

3. Η Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς είναι η αρμόδια επιτροπή της ΕΛΑΟ για θέματα του αλεξιπτωτισμού πλαγιάς.

4. Οι κανονισμοί που μας αφορούν είναι κανονισμοί της ΕΛΑΟ

5. Για να συμμετέχει κάποιος σε εξετάσεις πρέπει να είναι εγγεγραμένος σε αναγνωρισμένο σωματείο - μέλος της ΕΛΑΟ ως αθλητής και να έχει καταχωρηθεί στο σχετικό μητρώο της ΕΛΑΟ.

6. Θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει πριν την εξέταση τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε πρωτότυπη μορφή (εξαιρείται η Β.Ο.Β.Ε. που μπορεί να είναι αντίγραφο)

7. Είναι ευθύνη του συμμετέχοντα να προετοιμάσει τα δικαιολογήτικα του και σε συνεργασία με το σωματείο και τον εκπαιδευτή του να τα προσκομίσει εγκαίρως. Μόνο με την σωστά συμπληρωμένη αίτηση με υπογραφή (σωματείου και εκπαιδευτή) και σφραγίδα (σωματείου) μπορεί να λάβει μέρος σε εξετάσεις.

8. Ο εκπαιδευτής που υπογράφει (ειδικά για τα επίπεδα Π και ΠΠ ) δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ο αρχικός εκπαιδευτής του υποψήφιου, αλλά ο εκπαιδευτής ο οποίος μετά από τον σχετικό έλεγχο μπορεί να βεβαιώσει την καταλληλότητα του υποψήφιου για συμμετοχή σε εξετάσεις του εκάστοτε επιπέδου.

9. Για τους υποψήφιους Π και ΠΠ οι οποίοι δεν έχουν τις προυποθέσεις των αποστάσεων σε αγώνες ή την βαθμολογία σε Leonardo, μπορούν να προσκομίσουν ηλεκτρονικό αντίγραφο των πτήσεων τους (tracklogs) και να πιστοποιήσουν τα όσα προβλέπονται από τον κανονισμό. Τα αντίγραφα αυτά πρέπει να στέλνονται με email στην ΕΑΠ το αργότερο 3 ημέρες πριν τις εξετάσεις προκειμένου να υπάρχει περιθώριο εξέτασης των.

10. Στην ετήσια συνάντηση σωματείων του 2010 αποφασίστηκε ότι οι εξετάσεις για ΧΔ θα είναι πλέον ανεξάρτητες από τις υπόλοιπες εξετάσεις. Θα γίνονται σε  ένα σαββατοκύριακο ή 3ήμερο ανά έτος (εαν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον) και θα περιλαμβάνουν σχετικό σεμινάριο.  Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την σχετική εκπαίδευση και να προσκομίσουν την αίτηση με τις υπογραφές εκπαιδευτού και σωματείου. Η αλλάγή αυτή είναι ήδη στον κανονισμό εξετάσεων, και έχει δημοσιευθεί από τις 11/1/2011, οπότε και ενημερώθηκαν όλα τα σωματεία. http://paragliding.elao.gr/news/110112.html

11. Είναι απαραίτητη η ασφάλιση για αστική ευθύνη των συμμετεχόντων πριν την εξεταστική. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ατομικά είτε μέσω του σωματείου τους και την ΕΛΑΟ.

Η τήρηση των ανωτέρω και φυσικά του κανονισμού εξετάσεων γενικότερα είναι απαραίτητη αφενός για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αλλά και για την προστασία των εξεταστών και των διοργανωτών. Το πλαίσιο αυτό πρέπει να τηρήται από όλους για να διασφαλίζεται η ισότητα απέναντι στους συμμετέχοντες αλλά και να υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός στους θεσμούς και τους κανονισμούς. Σκοπός του κανονισμού  είναι  να δημιουργήσει ένα πλαίσιο αξιολόγησης όσο πιο κοντά στο αντικειμενικό γίνεται.

 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Αναπαραγωγή

Αναπαραγωγή των ανακοινώσεων ή πληροφοριών επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι τα κείμενα και οι πληροφορίες παραμένουν αναλλοίωτες και ότι γίνεται αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Α.Π.

Ενημέρωση

Η Ε.Α.Π. είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των σωματείων.
Η ενημέρωση και οι πληροφορίες διακινούνται μόνο μέσω των σωματείων, με την μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή/και της
επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Α.Π.

Επικοινωνία

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΑΠ στο Email
eapelao@gmail.com