Σάββατο, Δεκέμβριος 14, 2019
   
Text Size

Αναζήτηση

Σύσταση Ασφάλειας Πτήσεων στην περιοχή του Ασπροπύργου

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση των πτήσεων με Αλεξίπτωτα Πλαγιάς στην περιοχή του Ασπροπύργου. Πτήσεων που εκτείνονται πολύ κοντά στον αεροδιάδρομο και σε μεγάλο ύψος. Αυτό έχει καταγραφεί στον ΠΕ και στις ημερήσιες αναφορές του αεροδρομίου και έχει θορυβήσει πάρα πολύ τους Υπευθύνους Ασφάλειας του Αεροδρομίου της Ελευσίνας. Για τον σκοπό αυτό επικοινώνησαν με την ΕΑΠ και σε ένα πολύ καλό επικοινωνιακό κλίμα, μας επεσήμαναν τα σημαντικά θέματα ασφάλειας που εγείρονται απο τις πτήσεις των αεραθλητών στην περιοχή αυτή ,ειδικά τώρα κατά την έσχατη εαρινή και τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο.

Την εποχή αυτή, εντείνονται οι πτήσεις των αεροπλάνων που σχετίζονται με την πυρασφάλεια και ως εκ τούτων υποχρεωτικά οι Υπεύθυνοι Ασφάλειας κρούουν στην αεραθλητική κοινότητα του Α/Π τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξημένη πιθανότητα συμβάντος στην περιοχή τόσο κατά την διάρκεια της εβδομάδας όσο και κατα τα ΣΚ . Ο εναέριος χώρος και η ελεγχόμενη από το αεροδρόμιο περιοχή, χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη και πολύ συχνά απρόβλεπτη, δραστηριότητα- προσεγγίσεις και από-προσγειώσεις αεροσκαφών, εντός και εκτός προγραμματισμένων δράσεων - κάτι που καθιστά αδύνατο, ειδικά την περίοδο αυτή, το να συμπεριληφθεί οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, όπως η ελεύθερη πτήση με το Α/Π στην περιοχή, χωρίς να εμβάλλεται η ασφάλεια όλων!

Όπως είναι κατανοητό η διατήρηση του μέγιστου επιπέδου ασφάλειας για όλες τις δραστηριότητες είναι το κοινό ζητούμενο όλων των ενασχολούμενων και αδιαπραγμάτευτη βασική υποχρέωση όλων όσων χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο Για αυτό τον λόγο απευθύνουμε σύσταση ασφάλειας προς τους αεραθλητές Α/Π ώστε να μην δραστηριοποιούνται στην περιοχή για προπονήσεις ή πτήσεις αναψυχής , συμβάλλοντας στην κατεύθυνση αυτή και αφήνοντας πλήρη προτεραιότητα στις πολύ σημαντικές δραστηριότητες της περιοχής, για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή επιχειρήσεων εναέριας επιτήρησης και πυρασφάλειας.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις αλλά και σε εγρήγορση για την παραβίαση αυτής της σημαντικής σύστασης ασφάλειας .

 

Αναπαραγωγή

Αναπαραγωγή των ανακοινώσεων ή πληροφοριών επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι τα κείμενα και οι πληροφορίες παραμένουν αναλλοίωτες και ότι γίνεται αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Α.Π.

Ενημέρωση

Η Ε.Α.Π. είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των σωματείων.
Η ενημέρωση και οι πληροφορίες διακινούνται μόνο μέσω των σωματείων, με την μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή/και της
επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Α.Π.

Επικοινωνία

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΑΠ στο Email
eapelao@gmail.com