Τρίτη, Φεβρουάριος 19, 2019
   
Text Size

Αναζήτηση

Συνάντηση Ασφάλειας Πτήσεων - ΕΔΑΑΠ, Τατόι, 10-12-2017

Η ΕΔΑΑΠ σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΕΛΑΟ και την Αερολέσχη Αθηνών διοργανώνει την Κυριακή 10.12.2017, στο Αμφιθέατρο της Δ.Α.Ε. της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόϊ την 3η Συνάντηση Ασφάλειας Πτήσεων της Γενικής Αεροπορίας.

Η εν λόγω συνάντηση είναι σε συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων του 2015 και 2016 και εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της ΕΔΑΑΠ για την προαγωγή της ασφάλειας των πτήσεων.


Κάθε πιλότος ή ομάδα πιλότων που θελει να συμμετέχει πρέπει να αποστείλει ονοματεπώνυμο ή λίστα ονομάτων στην ΕΔΑΑΠ το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 06.12.2017 στο  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια εισόδου στο χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα η Διαβατήριο για λόγους ταυτοποίησης τους στην κεντρική πύλη.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς, αποτελώντας ένα σημαντικό μέρος της αεραθλητικής δράσης στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί και μοιράζεται τον εναέριο χώρο με τις άλλες πτητικές συσκευές. Ως εκ τούτων η επικοινωνία, γνωριμια, και συνύπαρξή μας, κρίνεται απαραίτητη και σημαντική:

- για να υπάρχει σωστή ενημέρωση, αλληλοκατανόηση των αρχών λειτουργίας όλων των πλευρών, των κανονισμών και νόμων που διέπουν τον εναέριο χώρο
- για την κατανόηση και υιοθέτηση των ορθών μεθόδων διάδοσης στους ενασχολούμενους, ενος υγιούς σκεπτικού ασφάλειας πτήσεων που θα θεμελιώνει την εμπιστοσύνη του κοινού σε μια "παράδοξη" για τον άνθρωπο δραση, την πτήση, θα προωθεί τον αεραθλητισμό σαν μια ασφαλή δράση για όλους  και θα ελαχιστοποιεί τα συμβάντα ή τα ατυχήματα, σε κάθε σχετική δραστηριότητα.

Κάθε ατύχημα ή συμβάν αποτελεί "πληγή" για το άθλημα και έχει αρνητικές συνέπειες για όλους μας.

Για αρχή αρκεί να πιστέψουμε οτι η ασφάλεια πτήσεων δεν είναι ένα εποχικό ή περιστασιακό μέλημα των σωματείων, των σχολών εκμάθησης ή των ίδιων των χειριστών, αλλά μια πάντα επίκαιρη συζήτηση, που μας αφορά όλους. Η παρακολούθηση μιας ημερίδας τέτοιας θεματολογίας, θεωρείται επιμορφωτική δράση απαραίτητη για κάθε χειριστή που δραστηριοποιείται ενεργά στο αεράθλημα και γενικά για κάθε εμπλεκόμενο στην εκπάιδευση και την διάδοση της νοοτροπίας ασφάλειας. (σωματεία-σχολές)

Ακολουθεί το πρόγραμμα και η θεματολογία της συνάντησης.

 

09:30 – 10:00 Προσέλευση.

10:00 – 10:15 Έναρξη-Χαιρετισμοί.

10:15 – 10:45 Εισαγωγική Παρουσίαση. Α. Μπίνης, Πρόεδρος ΕΔΑΑΠ

10:45 – 11:15 Μεθοδολογία Πρόληψης Αεροπορικών Ατυχημάτων & Συμβάντων. Σμ/χος (Ι) Ν. Ζυγούρης ΓΕΑ/ΚΕΑΠΕ

11:15 – 11:45 Ανάλυση Ατυχημάτων Γενικής Αεροπορίας (Case Studies). Ν. Πουλιέζος, Διερευνητής ΕΔΑΑΠ

11:45 – 12:15 Ο ανθρώπινος παράγοντας στα ατυχήματα Γενικής Αεροπορίας. Σμ/χος (ΥΙ) Οδ. Παξινός Ορθοπεδικός Χειρουργός

12:15 – 12:45 Γενική Αεροπορία και Όρια Πτήσεων. Σ. Στάμου, Επιθεωρητής ΥΠΑ/Δ2

12:45 – 13:15 Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις

13:15 – 14:00 Διάλειμμα

14:00 – 14:30 Root Cause Analysis and Contributing Factors in Aviation Safety. Χ. Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος Αερολέσχης Δεκελείας

14:30 – 15:00 Τυποποίηση - Επικοινωνία – Συνεργασία πληρώματος. Α. Πλιούτσας, ΕΜΠ PhD Candidate

15:00 – 15:30 Κανονιστικό πλαίσιο ΣμηΕΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Α. Παπαδόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΕΛΑΟ

15:30 – 16:00 Ατυχήματα με ΣμηΕΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ν. Πουλιέζος, Διερευνητής ΕΔΑΑΠ

 

 

16:00 – 16:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση - Κλείσιμο Εργασιών Συνάντησης.

Αναπαραγωγή

Αναπαραγωγή των ανακοινώσεων ή πληροφοριών επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι τα κείμενα και οι πληροφορίες παραμένουν αναλλοίωτες και ότι γίνεται αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Α.Π.

Ενημέρωση

Η Ε.Α.Π. είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των σωματείων.
Η ενημέρωση και οι πληροφορίες διακινούνται μόνο μέσω των σωματείων, με την μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή/και της
επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Α.Π.

Επικοινωνία

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΑΠ στο Email
eapelao@gmail.com