Δευτέρα, Αύγουστος 20, 2018
   
Text Size

Αναζήτηση

Νέο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης-CIVL-SAFE PRO PARA

Το 2017 η Επιτροπή της FAI  για το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς και τον Αιωροπτερισμό, CIVL ,αναθεώρησε τον προτεινόμενο σε όλες τις χώρες /μέλη της πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χειριστών Α/Π και παρουσίασε το CIVL-SafePro ένα πλήρες πρόγραμμα ασφαλούς εκπαίδευσης χειριστών αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Η Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, με την ουσιαστική συμβολή του αθλητή Κωστή Πρασσά απο την Αερολέσχη Αγρινίου, προχώρησε στην μετάφραση του Προγράμματος αυτού, προκειμένου να μελετηθεί απο τους εκπαiδευτές και τις σχολές και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στα προγράμματά τους. Πολύ χρήσιμη είναι η μελέτη του προγράμματος απο όλους τους αθλητές και εμπλεκόμενους μιας και περιλαμβάνει όλες τις βασικές αρχές της εκπαίδευσης αλλά και ασφαλούς εξέλιξης και δραστηριοπόιησης στο αεράθλημα σε κάθε επίπεδο που βρίσκεται ο πιλότος. Οι τυχόν επισημάνσεις και παρεμβάσεις απο τους εμπλεκόμενους που θα οδηγούσαν σε συζήτηση/βελτιώσεις/προτάσεις για την ελληνική προσαρμογή του, θα ήταν επίσης χρήσιμες.

Σύμφωνα με το SafePro-Para:

"Το αλεξίπτωτο πλαγιάς αναπτύχθηκε γρήγορα και εξελίχθηκε σε μια ώριμη δραστηριότητα, συγκρίσιμη με κάθε άλλη μορφή αεροπορίας λόγω της πολυπλοκότητάς της, των εκπαιδευτικών απαιτήσεων και της εστίασης στην ασφάλεια. ...δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να αποκτήσουν νέες ικανότητες με ασφαλή τρόπο. Συνήθως, την πρώτη περίοδο αυτό γίνεται με συγκροτημένη εκπαίδευση...

Περισσότερα: Νέο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης-CIVL-SAFE PRO PARA

 

Αποτελέσματα Αγώνα Λίγκας FAI cat2 "Προμάχεια 2018"

Με την συμμετοχή 48 αθλητών απο 11 σωματεία της ΕΛΑΟ αλλά και αρκετούς ξένους αθλητές- συνολικά με 65 συμμετοχές απο 6 χώρες- ολοκληρώθηκε με δύο έγκυρα αγωνιστικά τασκ ο 3ήμερος αγώνας Λίγκας FAI cat 2 που πραγματοποιήθηκε στους Προμάχους Αλμωπίας στις 13-15 Απριλίου 2018.

Οι τρείς πρώτοι Έλληνες αθλητές είναι οι
Σκόνδρας Ι. -Αερ. Αγρινιου
Γεωργοσόπουλος Γ. -ΑΦΩΣΤΕΛ και
Σταμμέλος Β. -ΑΟΚ

Η Ελλάδα έχει την 1η θέση στην κατάταξη των συμμετεχόντων 6 χωρών

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα κατάταξης όλων των αθλητών και των χωρών που συμμετείχαν

OVERALL OPEN RESULTS

Nations Results

Το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται...

 

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Αναπαραγωγή

Αναπαραγωγή των ανακοινώσεων ή πληροφοριών επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι τα κείμενα και οι πληροφορίες παραμένουν αναλλοίωτες και ότι γίνεται αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Α.Π.

Ενημέρωση

Η Ε.Α.Π. είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των σωματείων.
Η ενημέρωση και οι πληροφορίες διακινούνται μόνο μέσω των σωματείων, με την μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή/και της
επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Α.Π.

Επικοινωνία

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΑΠ στο Email
eapelao@gmail.com